Malamergo està format per José Hernando, compsitor i veu, i per José Mª Marco, guitarrista, amb trajectòries professionals diferents, però amb un punt comú: La Música. És possible que hi hagin també més coses que compartir: L'amic i el germà, a més a més d'alguns gens que els nostres avis van deixar en algun lloc...

Jose Hernando (Cetina-Zaragoza) inicia les seves actuacions als anys setanta recollint el tèstic dels cantautors que han musicat els nostres poetes. En aquells anys forma part del grup LA DALLA, juntament amb José Mª Marco i Joaquin Hernando, versionant cançons de diferents autors del moment, principalment aragonesos.

Després d'uns anys d'aturada voluntària,descobreix al 1998 noves vessants al musicar textos de J.A.Hernández,Juan González Soto, Tere Domingo, Julio Quílez, Lorca, Hierro, F.Juaristi..... entre altres, pretenent arribar a públics dispars mitjançant la poesia. Però és a partir del nou mil.leni quan José Hernando dona el salt amb una veu més personal i amb una música caracteritzada per una gran varietat de ritmes i harmonies que pretenen superar la concepció clàssica de la cançó d'autor.

José Mª Marco(Cetina-Zaragoza) comença als anys setanta amb el grup LA DALLA versionant cançons de cantautors aragonesos, al mateix temps que participa amb Joaquin Hernando en un grup amb format elèctric.Ja a Zaragoza forma part com a guitarra solista de diferents grups de Rock Sinfònic, com ACME, que van enregistrar algunes maquetes al començament dels anys vuitanta. Amb un treball en solitari als 80 i després de vint anys sense tocar, es va retrobar amb José Hernando al començament del 2000 participant com a guitarrista -guitarra eléctrica i espanyola-, fem arranjaments, veus, i aportant la seva experiència en qualsevol aspecte musical.